Drie Koren in Concert

Gemengd koor Rainbow Colours uit Koudekerk aan den Rijn

Shanty koor Voor de Mast uit Katwijk aan Zee

Dames koor Sarabande uit leiden

Datum : vrijdag 24 februari 2017

Andreascollege Louise de Colignylaan 2 Katwijk aan Zee

Aanvang concert 20.00 uur, zaal open 19.30 uur

Kaarten €5,- via de koorleden of aan de zaal

 

 

 

DSC00586.jpg

Op maandag 22 augustus zijn de repetities van het koor weer begonnen. Onder de bezielende leiding van onze dirigente, Svetlana Terpougova, zijn wij weer aan de slag om ons repertoire te verbeteren en uit te breiden. Overigens: in de zomerperiode hebben wij ook niet stil gezeten. Zaterdag 13 augustus hebben wij deel genomen aan de Flower Parade, en op 20 augustus was Voor de Mast in Noordwijkerhout te zien tijdens het shantyfestival aldaar. In de fotogalerij zijn foto’s te zien van optredens de afgelopen periode. In de kalender zijn de optreden te zien de komende periode. Is uw interesse gewekt? Altijd al willen zingen bij een gezellige vereniging waarbij saamhorigheid hoog in het vaandel staat? Dan bent u van harte welkom. Wij zijn namelijk dringend op zoek naar zangers, maar ook accordeonisten en andere muzikanten zijn bij ons van harte welkom. Wij garanderen u een leuke hobby en bovenal veel gezelligheid! Iedere maandagavond repeteren wij in het Vakcollege (voorheen Andreascollege) “Rijnmond”, ingang aan de Nieuwe Duinweg 55. Dat is tussen de Ontmoetingskerk en het tunneltje onder de N206. Vanaf 19.30 staat de koffie klaar. Wij hopen u binnenkort te mogen begroeten!  

Huizen20sept2014 groepsfoto

Op 20 september verzorgde Voor de Mast een drietal optredens tijdens de Havendagen van Huizen. Na een korte busreis reden we het schilderachtige plaatsje Huizen in en parkeerden we vlak naast het terrein van het Oldtimerfestival. Daar kon het publiek zich vergapen aan de blinkend opgepoetste bolides, motoren en bromfietsen. Het leek wel of de tijd 100 jaar had stilgestaan! Na enig zoeken vonden we de podia waar de shantykoren die dag hun zangkunsten konden vertonen.

Al onze optredens vonden plaats rond de Noordhaven waarin diverse botters maar ook moderne plezierjachten lagen te pronken. Het eerste optreden was voor de Botterwerf. Aan de kop van de haven waren diverse kramen met oude ambachten te zien en naast de werf was de smederij volop in bedrijf. Voor het eerst zagen we daar een vrouwelijke smid die het vuurtje aardig opstookte bij onze mannen. En die hadden er plezier in en zongen een uur vol met zeeliederen en shanties zoals de “S.S. Shieldhall” de “Rosabella “ en The Fields of Athenray”.

Daarna volgde een vaartocht op een klipper die van achter de karakteristieke kalkovens van Huizen vertrok. Al zingend voeren we door de Noordhaven om na een klein uurtje terug te keren op de kade. Langs de haven konden de meegereisde vrouwen verdwalen op een grote braderie. Daar was ook ons laatste optreden dat onder de enthousiaste leiding van onze dirigente Svetlana ook tot een goed einde werd gebracht. Bij de gebruikelijke afsluiting van de deelnemende koren liep het publiek te hoop. Een enkel buitje kon de pret niet drukken. Het mooie weer was aan de overhand en werkte ook mee aan een geslaagd shantyfestival in het pittoreske Huizen en aan het einde van de dag konden we terugzien op gezellige dag.

Tekst2Website html m4643c58e Custom

Op 7 september is ons koor op uitnodiging van de Stichting Shantyfestival afgereisd naar Rotterdam waar de "Wereldhavendagen" werden gehouden met als thema "van Wolga tot Maas".

Honderdduizenden bezoekers komen jaarlijks af op de Wereldhavendagen. Tijdens dit maritieme weekend vieren we de havenstad Rotterdam. Het is dan ook één van de belangrijkste evenementenweekends in Rotterdam. De internationale havenbedrijven in de stad, de spectaculaire schepen, het culturele vermaak aan het waterfront en in het centrum van de stad. En hier mochten we ook optredens verzorgen op een extra podium, wel iets buiten het festivalgebied aan de Parkkade gelegen, tegenover de wereldberoemde Rotterdamse "Ballentent". Een leuke plek om te zingen met uitzicht op Hotel New York en de Maashaven.

Samen met de Lake Singers en Onderzeil deelden we een podium tegenover een enorme "Cutterzuiger" van baggerbedrijf Van Oord, een moderne versie van de strontschuit die we bezongen in de" S.S. Shieldhal". Even verderop lag een onderzeeer en stond de Koninklijke Marine met een aantal stands. Ook daar hadden we op gerekend met "The grey Funnel Line". En "Der Allerbeste Koch" kan nog wat leren in de Ballentent. Kortom we hielden ons goed staande tussen al dat feestgedruis.

Met drie optredens en tussendoor een biertje en mooi weer kunnen we terugzien op een geslaagde dag met een goud randje.